می توان به جرأت گفت که اغلب اپلیکیشن های نوشته شده تاکنون با زبان جاوا نوشته شده اند و جاوا بیشترین استفاده را در تولید اپلیکیشن ها دارد. آمارها نشان می دهد که جاوا در میان کاربران از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است و در میان تمامی زبان های برنامه نویسی بیشترین سرچ را به خود اختصاص می دهد. البته شاید بگویید که چون جاوا زبان قدیمی تری است و بسیاری زبان ها جدیدتر هستند نمی توانند از لحاظ تعداد دفعات سرچ با جاوا رقابت کنند چون جاوا سال هاست که سرچ شده است اما آنها چندین سال از جاوا عقب تر هستند اما این مسأله اشتباه است زیرا تعداد دفعات سرچ جاوا یه صورت سالانه نیز از دیگر زبان های برنامه نویسی بیشتر می باشد. این مساله نشان دهنده آن است که افراد بسیاری در دنیا از این زبان برنامه نویسی استفاده می کنند و تعداد افرادی که علاقه مند به یادگیری جاوا هستند بسیار بیشتر از تعداد افرادی که علاقه مند به دیگر زبان ها هستند می باشد. در نمودار درصدی محبوبیت زبان های برنامه نویسی و تعداد دفعات جستجوی نام زبان های برنامه نویسی در اینترنت، جاوا در جایگاه اول قرار دارد و 23% از کل تعداد جستجوهای سالانه زبان های برنامه نویسی در اینترنت را تشکیل می دهد. جالب است بدانید که پایتون با 13% در رتبه دوم نمودار تعداد دفعات جستجوی نام زبان برنامه نویسی در اینترنت قرار دارد و اختلاف فاحشی میان درصد های رتبه اول و رتبه دوم وجود دارد که نشان دهنده آن است که جاوا با اختلاف بالایی نسبت به دیگر زبان ها از لحاظ محبوبیت در میان کاربران جای خود را باز کرده است. جالب است بدانید که خود سیستم عامل اندروید با استفاده از جاوا نوشته شده است و این بدان معنا است که شما اگر بتوانید جاوا را بیاموزید خواهید توانست اپلیکیشن های کامل و جامعی برای سیستم عامل اندروید بنویسید. یعنی شما پس از یادگیری جاوا قادر به نوشتن هر نوع اپلیکیشنی خواهید بود و هیچ محدودیتی در این زمینه برای شما وجود نخواهد داشت. پس می توان گفت که جاوا برای کسانی که می خواهند کارهای بسیار جدی و حرفه ای انجام دهند انتخاب خوبی می باشد. جاوا مناسب ترین زبان برای توسعه اپلیکیشن های موبایل می باشد زیرا برنامه های نوشته شده با استفاده از جاوا قابل اجرا بر روی تمام پلتفرم های موجود برای اندروید می باشند.
کاربرد های جاوا جاوا تنها در توسعه اپلیکیشن های تلفن همراه کاربرد ندارد بلکه کاربردهای فراوانی دارد که در زیر به چند نمونه از آنها اشاده شده است:
اپلیکیشن های اندروید اپلیکیشن های سرور اپلیکیشن های وب فضای جاسازی شده تکنولوژی داده های بزرگ اپلیکیشن های علمی وب سایت ها بازی ها برخی از اپلیکیشن های بسیار مشهور تولید شده با استفاده از جاوا عبارتند از:
ThinkFree cloud office NASA world wind Blu-ray Disc Association UltraMixer
اما هیچ یک از دیگر برنامه های نوشته شده با استفاده از جاوا به پای سیستم عامل اندروید نمی رسد و می توان گفت که عظیم ترین پروژه نوشته شده با استفاده از جاوا اندروید می باشد.
ویژگی های کلیدی زبان برنامه نویسی جاوا: 1) شیء گرایی زبان 2) قابل اجرا بودن در تمامی پلتفرم ها 3) پشتیبانی از API هایی تکمیلی 4) یادگیری آسان و خوانا بودن 5) وجود هزاران کتابخانه کد باز مجزا در اینترنت برای بالا بردن قابلیت های جاوا به صورت کاملا رایگان 6) امکان کسب مهارت بالا در آن و تبدیل شدن به یک فرد حرفه ای در زمینه جاوا با صرف مدت زمان نه چندان زیاد 7) وجود IDE های قدرتمند که موجب ساده تر شدن فرایند کدنویسی با استفاده از زبان جاوا می شود و موجب می شود که برنامه نویسی در جاوا بدون ارور انجام شود.